ЛЕТЕН РОБО КАМП ОХРИД 22

Ковид годините се позади нас, оставија голем белег во животот на секое дете,  Децата пропуштија многу убави моменти на дружење, стагнација во усвојување знаења, и уназадување во процесот на емотивно растење и социјалните вештини. Токму од овие причини СТЕМ Академија организира роботски летен камп единствен од оваков тип во Македонија. Овој летен камп е наменет за деца од 10+ години и има за цел дел од летниот распуст децата да поминат со многу возбуда и забава, а притоа да научат многу нови работи околу роботиката на практичен начин.

Кампот ќе се оддржи 13.06-18.06  во Извидничкиот центар во Охрид.

Активностите на овој камп опфаќаат
Активности за дизајнирање на самонаведувачки робот
Спортско забавни активности И тоа не е се Многу многу забавни и тимски активности како и запознавање со други тимови кои ќе бидат присутни во кампот Не ја пропуштајте можноста вашето дете да има незаборавно искуство