ПРИЈАВА ЗА ЗИМСКА СТЕМ РАБОТИЛНИЦАТридневна работилница за деца од 1 и 2 одделение (со физичко присуство)

Целта на оваа работилница е преку користењето на специјализираната креативна алатка на LEGO Education – Story Starter да креираат приказни и истите со помош на специјализираните коцки од LEGO Education да ги изградат приказните и користат посебни механизми за придвижување на ликовите. Во текот на вие три дена децата ќе

Кога?

Работилницата ќе се изведува во текот на 3 дена 10 - 12 јануари 2022, секој ден од 18.00-20.00 часот,

Каде?

Работилницата ќе се изведе со физичко присуство во просториите на STEM Academy во спортскиот центар Борис Трајковски

Колку чини?

Цената на работилницата е 1800 ден

Како да се пријавам?

Пријавувањето се извршува online на формата подоле на страната, по пријавувањето ќе добиете имејл со инструкции

Тридневна работилница за деца од 3 и 4 одделение (со физичко присуство)

Целта на оваа работилница е преку користењето на специјализирана креативна алатка на LEGO Education, да креираат истражат и анализираат одредени појави и настани во природата, вселената или градската средина и да изградат и испрограмираат движечки модел во зависност од избраната тема со фокус на науката, технологијата, математиката и изрзување. Во текот на овие два дена децата ќе

Кога?

Работилницата ќе се изведува во текот на 3 дена 10 - 12 јануари 2022, секој ден од 18.00-20.00 часот,

Каде?

Работилницата ќе се изведе со физичко присуство во просториите на STEM Academy во спортскиот центар Борис Трајковски

Колку чини?

Цената на работилницата е 1800 ден

Како да се пријавам?

Пријавувањето се извршува online на формата подоле на страната, по пријавувањето ќе добиете имејл со инструкции

Дводневна работилница за деца од 5 и 6 одделение (со физичко присуство)

Целта на оваа работилница е преку користењето на специјализираната алатки за изработка на роботи на LEGO Education, да креираат истражат и анализираат одредени појави и настани во природата, вселената или градската средина и да изградат и испрограмираат роботизиран модел во зависност од избраната тема со фокус на науката, технологијата, математиката и изрзување. Во текот на овие два дена децата ќе

Кога?

Работилницата ќе се изведува во текот на 2 дена 17 - 18 јануари 2022, секој ден од 18.00-20.00 часот,

Каде?

Работилницата ќе се изведе со физичко присуство во просториите на STEM Academy во спортскиот центар Борис Трајковски

Колку чини?

Цената на работилницата е 1500 ден

Како да се пријавам?

Пријавувањето се извршува online на формата подоле на страната, по пријавувањето ќе добиете имејл со инструкции Ние во STEM Academy ™ на ЕДИНСТВЕН начин ја поттикнуваме и насочуваме страста на децата за доживување и осознавање на светот, разменувајќи идеи со врсници со исти интереси. Децата на сопствен и креативен начин на размислување учат како да се прилагодат на промените и правилно да ги искористат можностите на науката и технологијата. Иднината им припаѓа на оние кои се подготвени.