On Line Летна Школа

 

со почеток од 22.07

 

     

 

 

Се прашувате кој може да го смени светот?

СТЕМ Академија верува во научниците од 5 до 16 години и ги инспирира децата од оваа возраст да учат преку најпривлечните научни СТЕМ програми. Затоа во овој кризен, летен период на КОВИД 19 решивме да ви понудиме одлична можност за вашите најмили, кои преку забава и учење можат да се стекнат со нови знаења за најбараните вештини на 21 век, како и подобрување на целокупната ментална состојба преку добро осмислени активности, користејќи иновативни СТЕМ технологии.

Програмите на летната школа на СТЕМ Академија ќе се изведуваат секој работен ден, без притоа да се нарушат безбедносните мерки и препораки

·

Од што се состојат програмите на летната школа?

         Програмата е составена од различни и многу интересни содржини кои вклучуваат

·         СТЕМ едукација,

·         зајакнување на меки вештини (комуникација, анализа, иновативно размислување, тимска работа)

·         компјутациско и алгоритамско размислување

·         роботика и програмирање во виртуелни средини

·         техники за справување со ситуации кои предизвикуваат нервоза и анксиозност

·        

Која возраст деца можат да се пријават на летната школа

 

-         

Програмите се наменети за деца од 5 години до 16 години. Децата ќе бидат прраспределени во групи соодветни на нивната возраст.-         

5-7 Години

 

Оваа програма се состои од

 

·         Градење на модели со ЛЕГО коцки и нивна анализа

·         Активности за стекнување на СТЕМ вештини

·         Алгоритамско размислување

·         Почеток на прогрмирање низ игра

·         Справување со дисфункционалните емоции.

Начин на изведување

 

Програмат целосно ќе се изведува  on line преку користење на платформа за видео конференција.сесиите ќе бидат во живо и водени од искусните и предадените едукатори на СТЕМ Академија. Ќе се користат и платформа за комјутациско и алгоритамско размислување и програмирање низ игра.

 

Часовите ќе се изведуваат секој ден во периодот од 5 дена во времетраење од 1 час

Потребно материјали кои треба да ги обезбедат родителите

Детето да има лаптоп на кој ќе има инсталирано софтвер за видео конференција и за далечинско управување со компјутер, одреден број на ЛЕГО коцки, но и некои други работи кои секако ги имате во вашиот дом.. (метро, чинија, лажица..)

 

Јулски Термини

 

22.07- 28.07 (без викенди) со почеток во 12 часот

Цена 2000 денари            Пријави се

 

 

·         

8-10 Години

 

Оваа програма се состои од

 

·         Градење на едноствни машини модели со ЛЕГО коцки и нивна анализа

·         Активности за стекнување на СТЕМ вештини

·         Алгоритамско размислување

·         Почеток на програмирање низ игра

·         Справување со дисфункционалните емоции.

Начин на изведување

 

Програмата целосно ќе се изведува  on line преку користење на платформа за видео конференција/span>.сесиите ќе бидат во живо и водени од искусните и предадените едукатори на СТЕМ Академија. Ќе се користат и платформа за комјутациско и алгоритамско размислување и програмирање низ игра.

 

Часоовите ќе се изведуваат секој ден во периодот од 7 дена во времетраење од 2 часа, , со забава и тимска активност после секој час

Потребно материјали кои треба да ги обезбедат родителите

Детето да има лаптоп на кој ќе има инсталирано софтвер за видео конференција и за далечинско управување со компјутер, одреден број на ЛЕГО коцки, но и некои други работи кои секако ги имате во вашиот дом.. (метро, чинија, лажица..)

 

Јулски Термини

 

22.07- 30.07 (без викенди) со почеток во 12 часот

 

Цена 3200 денари             Пријави се

 

 

·       

10-12 Години

 

Оваа програма се состои од

 

·        

·         Изучување на CAD програм за компјутерско дизајнирање на ЛЕГО модели

·         Градење во виртуелна средина и анализа на моделите

·         Тимски решавање на заеднички проблеми

·         Активности за стекнување на СТЕМ вештини

·         Алгоритамско размислување

·         Програмирање на едноставни роботи користејќи виртуелна средина (Симулатор)

·         Справување со дисфункционалните емоции.

 

Начин на изведување

 

Програмат целосно ќе се изведува  on line преку користење на платформа за видео конференција, платформа за комјутациско и алгоритамско размислување изработена од AMAZON и програмирање низ игра.

 

Часоовите ќе се изведуваат секој ден во периодот од 7 дена во времетраење од 2 часа, , со забава и тимска активност после секој час

Потребно материјали кои треба да ги обезбедат родителите/strong>

Детето да има лаптоп на кој ќе има инсталирано софтвер за видео конференција и за далечинско управување со компјутер и инсталирање на соодветен CAD програм кој тимот на СТЕМ Академија ќе помогне во инсталирањето

 

Јулски Термини

 

22.07- 30.07 (без викенди) со почеток во 12 часот

 

Цена 3200 денари           Пријави се

 

 

·       

12-16 Години

 

Оваа програма се состои од

 

·        

·        

·         Изучување на CAD програм за дизајнирање на ЛЕГО Mindstorms модели

·         Градење во виртуелна средина и анализа на моделите

·         Тимски решавање на заеднички проблеми

·         Активности за стекнување на СТЕМ вештини

·         Алгоритамско размислување

·         Програмирање на едноставни роботи користејќи виртуелна средина (Емулатор на реалноста)

·         Справување со дисфункционалните емоции.

 

Начин на изведување

Програмат целосно ќе се изведува  on line преку користење на платформа за видео конференција, платформа за комјутациско и алгоритамско размислување изработена од ЛЕГО Microsoft I др технолошки компании и програмирање на роботите да се движат во виртуелната реалност.

 

Часоовите ќе се изведуваат секој ден во периодот од 7 дена во времетраење од 2 часа, , со забава и тимска активност после секој час

Потребно материјали кои треба да ги обезбедат родителите

Детето да има лаптоп на кој ќе има инсталирано софтвер за видео конференција и за далечинско управување со компјутер и инсталирање на соодветен CAD програм кој тимот на СТЕМ Академија ќе помогне во инсталирањето

 

Јулски Термини

 

22.07- 30.07 (без викенди) со почеток во 12 часот

 

Цена 3200 денари              Пријави се

 

 

·       

форма за пријавување

 

или на prasanja@stem-academy.org  или на тел 076 275 076

 

Форма за пријавување

<